středa 16. dubna 2014

Terminátoři

Zrovna jsem se podívala na všechny čtyři díly. I když jsem o posledním slyšela, že nestojí za to, se na něj dívat, musím říct, že se mi docela líbil. První tři díly už jsem viděla dříve, ale určitě se na ně někdy zase podívám. Stejně jako Star wars patří tato série mezi mé oblíbené, ale například Vetřelce jsem takto nevnímala. I když i na takové filmy se ráda podívám, ten první mi přišel takový moc klidný (nechci říkat nudný).
Ale tyto filmy o bitvě mezi lidmi a stroji, které si lidstvo vytvořilo samo, jsou mnohem lepší než 90% těch, které vycházejí v poslední době. Určitě stojí za to, se na Terminátory podívat.


Terminátor
Z roku 2029 je do Los Angeles roku 1984 vyslán zabijácký stroj podobný člověku. Má za úkol zabít Sarah Connorovou dřív, než přivede na svět syna, který se má později stát vůdcem lidí ve válce proti strojům. Lidé žijící v budoucnosti ovšem do současnosti také vyslali svého muže, který se bude snažit Sarah zachránit.














Terminátor: Soudný den

Deset let po neúspěšném pokusu zabít Sarah Connorovou, matku budoucího vůdce lidstva ve válce proti strojům, se do Los Angeles vrací z budoucnosti nový Terminátor, typ T-1000, aby zlikvidoval už narozeného Johna Connora. Dospělý Connor v roce 2029 na svoji ochranu posílá do minulosti druhého terminátora T-800. Oba stroje nezávisle na sobě pátrají po malém Johnovi. Chlapec zjišťuje, že T-800 je naprogramován na jeho ochranu a s jeho pomocí osvobodí svou matku z psychiatrického ústavu, kde je léčena z údajné schizofrenie. T-800 oběma vysvětluje, co přinese budoucnost. Tu je však možné změnit...a při tom všem hrdiny stíhá nemilosrdný a zřejmě nezničitelný T-1000.








Terminátor: Vzpoura strojů
Děj se odehrává o deset let později od předchozího díluJohn Connor (Nick Stahl) žije život bez jakýchkoliv záznamů o své existenci. Protože jej Skynet nemůže vystopovat, do minulosti vysílá nejmodernějšího terminátora T-X (Kristanna Loken), který má za úkol zlikvidovat Connorovy budoucí spolupracovníky v hnutí odporu, mezi které patří i veterinářka Kate Brewster (Claire Danes), kterou se T-X pokusí zabít. Avšak náhodně narazí i na Johna Connora. Hnutí odporu posílá za T-X i zastaralou verzi T-800 (Arnold Schwarzenegger). Vyjde najevo, že Kate Brewster a John Connor jsou v budoucnosti manželé a je nanejvýš důležité, aby přežili soudný den, který nastane již za několik hodin.


Terminator: Salvation
Film „Terminator Salvation“ je zasazen do post-apokalyptického roku 2018. Christian Bale hraje Johna Connora, muže určeného osudem k tomu, aby vedl lidský odpor vůči Skynetu a jeho armádě Terminátorů. Ale budoucnost, na kterou byl Conner připravován, se částečně změní tím, že se objeví Marcus Wright (Sam Worthington), cizinec, jehož poslední vzpomínkou je, že byl mezi mrtvými. Conner musí rozhodnout, zda byl Marcus poslán z budoucnosti nebo zachráněn z minulosti. Jak Skynet připravuje svůj konečný útok, Conner a Marcus se oba vydávají na odyseu, která je přivede do srdce Skynetu, kde se dozvídají hrozivé tajemství, které stojí za možným vyvražděním lidstva.

Žádné komentáře:

Okomentovat