neděle 15. září 2013

Fantasy creatures (1)

Za první příspěvek do tohoto projektu jsem si vybrala vlkodlaka, jelikož je to moje asi nejoblíbenější fantasy postava.








Neproměněného vlkodlaka byste nepoznali, že je to někdo jiný než člověk. Když jeho kůže přijde do styku se stříbrem, popálí ho to, ale nezabije, pouze při velkém množství po dlouhou dobu. Někdy se může stát, že ho ovládnou silné emoce jako je vztek a on sám nemá moc šanci s tím něco udělat. Vlkodlakem se člověk stane, když je pokousán jiným.
Má větší sílu než člověk i v lidské podobě a jako proměněný je jeden z nejsilnějších tvorů, ale ne nejrychlejších. Měnit podobu může kdy se mu zachce, ale při úplňku nemůže ovládat proměnu ani sám sebe.
Když zrovna nemá lidskou podobu, celá jeho podoba se změní. Teď se více blíží vlkovi, ale pořád je to humaniod a v žádném případě to není vlk, dokonce ani velký vlk Hlava se více podobá vlčí, ale tělo kromě ochlupení je lidské. Končetiny jsou prodloužené a zakončené pěti ostrými drápy, které neváhají zabíjet. Běhá po čtyřech, ale nedělá mu problém stát na dvou. Jeho oči zlatě nebo rudě žhnou - podle postavení ve smečce. Může zaujímat místo jako Alfa, Beta nebo Omega. Alfa je ve smečce vždycky jenom jeden, ostatní jsou Bety, které se můžou stát vůdci pokud v boji 1v1 porazí svého nebo jiného Alfu. Vlkodlaci Omega byli vyhoštěni ze smečky nebo si zvolili život jako vlci samotáři. Alfa i Bety spolu zůstávají většinou i v lidské podobě, smečka poskytuje mu bezpečí a rodinu. V noci úplňku vůdce vyhlídne kořist a ostatní se řídí jeho rozkazy. Vytím si říkají, kde se právě nacházejí a navzájem si tak odpovídají. Kdyby se v okolí nacházel normální vlk se svou smečkou, na vytí vlkodlaků nereaguje, ale buď přišel by nového Alfu vyzvat na boj, samozřejmě by neměl šanci, nebo by vycítil příliš silného protivníka odešel pryč.
Po noci, kdy vlkodlaci nemohli ovládat svou vůli, se většinou nalézají na místě, které využívají jako trvalé bydliště smečky (většinou jeskyně). Omega, protože nic takového nemá, proto se často probudí uprostřed masakru, který napáchal. Všem se po několika hodinách vrátí vzpomínky na minulou noc, ale i když zabili nevinné, nemají výčitky, protože vědí, že s tím nic nenadělají. Někteří přeměnu nazývají dar, jiní prokletí.
Ale nezáleží ne tom, neexistuje lék.
Jednou prokletý, navždy prokletý.

Filmy/seriály/knihy s vlkodlaky: Smečka (kniha), Teen wolf (seriál), Americký vlkodlak v Londýně (film), Mrazení (kniha), Štvanice (kniha)

Vlkodlaci a jiné bytosti: True blood (seriál, kniha), Upíří deníky (seriál, kniha), Spojení krve (kniha), Underworld (film), Stmívání (film, kniha)



Žádné komentáře:

Okomentovat