pondělí 7. října 2013

Oblíbení herci/autoři/zpěváci (1)

Mezi pár mých nejoblíbenějších herců patří Nicholas Hoult.
Neviděla jsem všechny z jeho filmů, ale už se nějaké objevily (jak dobré, tak špatné). První film s tímto hercem byl Souboj titánů, který bohužel patřil mezi ty špatné, což je docela škoda, protože tuhle mytologii mám nejradši a na film jsem se hodně těšila. Naopak se mi hodně líbil film Warm bodies (Mrtví a neklidní), který vyšel v únoru 2013. Tohoto herce jsem si oblíbila ještě dříve, než jsem zjistila, jak se jmenuje. Teď už se jenom těším na filmy, ve kterých ho uvidím. Není to sice nejlepší herec, ale nejhorší zdaleka taky ne. Mě se líbí jak hraje a hodí se na hodně rolí na příští rok jsou nachystané s Nicholasem čtyři filmy, tak uvidíme.


Nicholas Hoult

nar. 7.12.1989 
Wokingham, Berkshire, Velká Británie                 

Nicholas se narodil jako třetí dítě učitelky klavíru a pilota British Airways. I když to na první pohled nevypadá, jeho rodina měla jisté herecké kořeny. Jeho prateta byla Anna Neagle.
Ve dvanácti letech opustil Nicholas školu, aby se mohl naplno věnovat herecké kariéře. V roce 1996 debutuje ve filmu INTIMATE RELATIONS, kde si zahrál roli Bobbyho. V roce 2002 se objevuje po boku Hugh Granta ve filmu JAK NA VĚC. Za roli Marcuse v tomto filmu byl nominován na tři ocenění. Vyhrál však jen jednu, od Phoenix Film Critics Society, a to za nejlepší výkon mladého herce v hlavní či vedlejší roli. Po této roli začal být mladý herec poměrně populární a začal dostávat více a více nabídek. Další velká role přišla však až v roce 2005, kdy ztvárnil postavu Ralpha ve filmu SOUMRAK NAD JIŽNÍ AFRIKOU. Dakší rok se objevil v u nás nepříliš známém filmu KIDULTHOOD. V roce 2010 jsme ho mohli vidět ve filmu SOUBOJ TITÁNŮ v roli Eusebiose.
Souběžne s filmovou kariérou se Nicholas věnoval i seriálovému herectví. Objevil se v několika epizodních rolích, například ve dvou dílech seriálu MRTVÉ PROBOUZETI. Dále pak v šesti epizodách seriálu STAR.
Největší seriálová role přišla v roce 2007, kdy Nicholas přijal nabídku na roli Tonyho Stonema, vůdce party, v seriálu SKINS. Nicholas byl za tuto roli nominován na Walkers Home Grown Talent Award. Nicholas seriál opouští v rámci generační výměny v roce 2008. A začíná se věnovat divadlu.
Zdroj: ČSFD

Filmy, ve kterých hraje:

2014
Dark places
Mad Max: Fury Road
X-Men: Budoucí minulost
Young Ones

2013
Jack a obři
Mrtví a neklidní

2011
X-Men: První třída

2010
Souboj Titánů

2009
Single man

2008
Wallander

2007
Dominy Down the Mountain
Skins

2006
Kidulthood

2005
Rosnička
Soumrak nad Jižní Afrikou

2002
Jak na věc

Žádné komentáře:

Okomentovat