pátek 6. září 2013

Některé knižní série


Tento článek bych ráda věnovala knižním fantasy sériím. Samozřejmě bych tady byla do vánoc, kdybych měla vypisovat všechny, tak vyberu třeba deset které jsem četla nebo mám rozečtené, a které se mi líbily.





1)Stmívání (Stmívání, Nový měsíc, Zatmění, Rozbřesk)
2)Odkaz dračích jezdců (Eragon, Eldest, Brisingr, Inheritance)
3)Píseň ledu a ohně (Hra o trůny, Střed králů, Souboj mečů, Hostina pro vrány, Tanec s draky...)
4)Smečka (Smečka, Vzpoura, Oběť)
5)Letopisy Narnie (Čarodějův synovec, Lev, čarodějnice a skříň, Kůň a jeho chlapec, Princ Kaspian, Plavba Jitřního poutníka, Stříbrná židle, Poslední bitva)
6)Harry Potter (Kámen mudrců, Tajemná komnata, Vězeň z Azkabanu, Ohnivý pohár, Fénixův řád, Princ dvojí krve, Relikvie smrti)
7)Vampýrská akademie (Vampýrská akademie, Mrazivý polibek, Stínem políbená, Krvavý slib, Svázáni magií, Poslední oběť) + Pokrevní pouta (Pokrevní pouta, Zlatá lilie, Ondigové kouzlo...)
8) Hraničářův učeň (Rozvaliny Gorlanu, Hořící most, Ledová země, Nositelé dubového listu, Výkupné za Eraka, Čaroděj na severu, Obléhání Macindawu, Králové Clonnelu, Halt v nebezpečí, Císař Nihon-Džinu, Ztracené příběhy
9)Měsíční kroniky (Cinder, Scarlet...)
10)Čas čarodějnic (Čas čarodějnic, Stín noci)




Knihy nejsou uspořádané, podle toho, jak se mi líbily (ale podle toho jak jsem si na ně vzpomněla). Jsou mezi nimi knihy pro mladší, ale i starší čtenáře. Většina z nich je pro Young Adults, ale doporučuji na přečtení všem. Budu ráda, když mi do komentářů také nějaké doporučíte, protože dobrých knižních sérií není nikdy dost.

2 komentáře:

  1. Ja už Twilight nevnímam tak úžasne, ako pred rokmi, ale úplne som naň nezanevrela :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, souhlasím s tebou, taky mě to nějak opustilo, ještě tak před dvěma rokama jsem si musela koupit všechny knížky, na filmy se dívat furt dokola... a teď? Když se teďka nějaké kamarádky baví o Twilight, tak se je snažím co nejrychleji přivést na jiné téma.

      Vymazat