pondělí 6. května 2013

Hraničářův učeň - Výkupné za Eraka: John Flanagan


Na začátku knihy Erak s ostatními Skandíjci vyjíždí na moře aby vyloupily nějaké z měst, avšak ve městě je čekají. Eraka zajmou a ostatní pošlou zpět na moře s tím, že chtějí šedesát tisíc lírů. Ostatní se tedy vydají do království pro pomoc.
Evanlyn, Halt, Gilan a Will se vydávají s ostatními zachránit Eraka. Na místě se domluví, že peníze dostanou, ale vězeň ještě není ve městě, proto se jim hraničáři, princezna a její stráže a místní excelence se svou družinou vydávají písečnou pouští naproti. Brzy je ale postihne jedna z častých písečných bouří a Will upustí Cukovu uzdu. Když bouře přejde po jeho koníkovi není ani vidu ani slechu. S vypůjčeným koněm, mapou a pitím vyjíždí hledat Cuka. Zbytek družiny pokračuje v cestě a čeká je nemilé překvapení, družinu s jejich vězněm přepadli lupiči z pouští. A protože Halt i Gilan spoléhají na své schopnosti, vůbec je nenapadne, že zloději tuší o jejich pronásledování a teď se je snaží chytit do pasti. Jejich střed však neproběhne tak, jak by si jedna nebo druhá skupina představovali. Ale Evanlynina skupina padne do rukou lupičů kvůli převaze a teď je vezou na popravu. Oproti tomu Will se taky nemá zrovna nejlíp, je na pokraji sil a jestli nepřijde pomoc, brzy tam zahyne.



Hodnocení podle mě:
Vícekrát jsem četla, že tento díl je jedním z nejlepších a musím uznat, že je na tom něco pravda. Zatím mám přečtených jenom pět dílů, ale tenhle se mi s největší pravděpodobností líbil nejvíc. Hodně se mi líbí, že autor všechno propracoval do nejmenších detailů. V knize není nic, co by tam nesedělo. Doufám, že se brzy dostanu k dalšímu dílu.

Žádné komentáře:

Okomentovat