neděle 1. září 2013

Vampýrská akademie - Mrazivý polibek: Richelle Mead



Když Rose už částečně dohnala ostatní strážce v učivu, tak pošlou ji na jakýsi "pohovor" ke zkušenému strážci mimo město aby se ujistil, že se na tuhle práci Rose hodí. Když však dojedou čeká je jen prázdné okolí. Když se Dimitrij rozhodne prozkoumat to uvnitř a Rose se podívá kolem domu, najdou tam přímo masakr. Zkušený strážce - legenda - je mrtvý a celá jeho rodina s ním. Přijdou na znepokojující objev dům měl kolem sebe magickou ochranu, kterou může prolomit jen Moroj, dhampýr nebo člověk, a protože žádný Moroj ani dhampýr by toto neudělal, je pro ně docela šok, že se Strigoji spolupracují lidé. Přijedou další strážci, ale přijdou na stejný závěr. Po tomto incidentu jsou všichni otřeseni, a tak dospělí rozhodnou, že pojedou do lyžařského střediska, aby všichni Morojové a dhampýři byli na stejném místě a přišli na jiné myšlenky. Rose tam narazí na Adriana z královské rodiny, kterého předchází jistá pověst průšviháře, ale jak se potom Lissa dozví, mohl by ji pomoct, protože používá stejnou magii jako ona. Napadení, u kterého byli Rose s Dimitrijem, nebylo jediné. Během pobytu se dozví o dalším masakru, mnohem větším a než byl ten předchozí. Rose se dozví, že ostatní strážci přišli na místo, kde se Strigojové ukrývají. Svěří se s tím svému kamarádovi Masonovi, i když jí Dimitrij řekl aby to nedělala. Masonovi vadí, že vědí něco tak důležitého a vůbec s tím nic nedělají. Druhého dne nemůže najít Masona ani jeho nejlepšího kamaráda Eddieho a strážci, kteří hlídají bránu, jí řekli, že odešli ještě s Miou (holkou, která byla minulý rok její největší nepřítel, ale mezi obětmi druhého masakru byla její matka). Hned jí došlo, kam tak odjeli a vyrazí za nimi aby zabránila zabití svých přátel, avšak nedá se říct, že by se jí to podařilo, podle jejích plánů.



Hodnocení podle mě:
Tenhle díl byl ještě lepší než ten předchozí (jestli je to vůbec možné). Tady se mi hlavně líbilo, že konečně už bojovali a Rose taky neuškodilo, že byla chvíli bez Lissy. Ale docela mi bylo líto Adriana, i když v tomhle díle ještě ani nebylo proč, ale tím, že jsem četla Pokrevní pouta dřív, tak už vím jak to bude, a jak to skončí. Sice se tady choval jenom jako arogantní blb, ale vím jaký bude potom. Ale celá kniha super, těším se na další díl.

3 komentáře:

  1. Práve dnes som tiež dopísala recenziu na Mrazivý bozk a naozaj sa neviem rozhodnúť, ktorá čast VA bola lepšia :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem nevěděla, ale ten první díl mi přišlo, že se tam nic pořádného ještě neděje. A když jsem se ve druhém díle dostala konečně k boji, tak už jsem o tom ani neuvažovala. Prostě takovéhle scény u mě vždycky vítězí.

      Vymazat
    2. Máš pravdu. Dvojka je viac akčnejšia :)

      Vymazat