pondělí 26. srpna 2013

Sedmý smysl - Ostrov zasvěcených: Ilka pacovská

Hanka vyrůstá v táboře, který je určený pro opuštěné a osiřelé děti. Ona tam žije už několik let se svými kamarády. Nikdy se neděje nic zvláštního až na přesně naplánovaný program, co musejí udělat. Tento rok je její kamarádka vybrána jako služka, takže se už nevídají, když někoho vyberou, tak je vídají jenom při obědech a večeřích, a nebo když přijedou bohatí páni aby si nějaké dítě vybrali k sobě domů. Když jedno dopoledne sbírají na pláži mušle, Hanka najde stříbrný prstýnek. Sice je velký, ale když si ho vyzkouší, prstýnek se zmenší na velikost jejího prstu. Snaží se ho schovat před dospělými lidmi, kteří je v táboře hlídají, ale nakonec se sama rozhodne za jedním zajít - za zdravotnicí. Ale ta z toho nemá velkou radost, když se prstýnek přizpůsobí jeho nositeli, znamená to, že má ten člověk v sobě kouzelnou moc, a tak ji navrhne, že buď ten prsten hned sundá (i když ví, že to není možné, protože když si prsten někdo nasadí, už mu navždy zůstane) nebo přijde o prst.
Když se na Hančině prstě objeví prsten, za moře v království královnin sluha ucítí jisté spojení, už dlouho hledali tuhle dívku z určitého důvodu, ale až teď v sobě probudila magii dost silnou na to, aby ji mohly vystopovat. Ale z nějakého nepochopitelného důvodu se Hance podaří prsten sundat a spojení se přeruší, avšak její pronásledovatelé určili místo jejího pobytu a vyplouvají, aby se k ní dostali.



Hodnocení podle mě:
Už hodně dlouho jsem plánovala, že si tuto knihu přečtu, ale pořád jsem to odkládala. Po přečtení jsem zjistila, že je to větší pohádka, než jsem předpokládala: všechno jim vychází, hlavní hrdinové vždycky udělají tu správnou věc, všichni jsou na ně hrozně hodní...a konec nekončí jinak, než aby všechno dobře dopadlo. Další díly si přečtu, ale nechám je asi až jako jednu z posledních možností, tyhle knihy nikam neutečou, ale lepší knihy by mohly.

3 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. Pravda, ale bohužel je to stejná pohádka, jak to prozrazuje tenhle obrázek

      Vymazat
  2. Ten první díl sice je dost idylický... každopádně doporučuji přečíst i ostatní díly. Jsou mnohem zajímavější :)

    OdpovědětVymazat